Våra anläggningar VÅRA TJÄNSTER Nyheter Kontakt Om Envix Nyheter Sök jobb
Vill du vara med och forma framtidens miljövänliga företag? Vi på Envix söker nu en driven VD med starkt ledarskap.

Envix söker ny VD

Vill du vara med och forma framtidens miljövänliga företag? Vi på Envix söker nu en driven VD med starkt ledarskap.

Sök tjänsten här>>


Om jobbet

Vi söker en VD som vill ta bolaget till nästa nivå

Envix Nord AB är ett miljöteknikföretag med bas i Umeå och Stockholm, men vi verkar över hela landet. Hos oss arbetar vi för en hållbar återvinning med det cirkulära målet att uppnå End of Waste, det vill säga när avfall upphör att vara avfall. Vi utgör en kombination mellan forskare, praktiskt erfarna konsulter och entreprenörer vilket ger oss en unik position på marknaden. Vårt företag är specialiserade på sulfidförande berg och jord och har ca 15 års erfarenhet i branschen. Vi driver Sveriges första storskaliga anläggning för behandling av sulfidjord i återvinningssyfte.

I nuläget är vi 18 anställda och räknar med att bli fler framöver. Vi omsätter idag ca 50 miljoner men har målsättning att omsätta 200 miljoner SEK år 2028. Vi ser att entreprenadsidan framför allt i Stockholm, Uppland och Mälardalsområdet kommer att expandera med nyetableringar av ytterligare anläggningar. Vidare ska du som VD vara med och utveckla vår världsunika vattenreningsteknik inom Avancerad Oxidation teknik för nedbrytning av bl.a. PFOS och komplexa läkemedels substanser, antibiotika, microplaster mm.

Envix är framtidens miljöteknikföretag. Vår affärsidé bygger på våra värdeord ”Ett Envix” vilket innebär att du aktivt kommer att arbeta med att stärka och fortsätta bygga vår kultur. Vi tror att innovation, lönsamhet och en god arbetsmiljö är en viktig grund som gör att medarbetare trivs och kan utvecklas hos oss. Vi arbetar för en cirkulär masshantering och är därmed en kraft i samhällets gröna omställning med målet End of Waste. End of Waste är vår drivkraft och genom Envix behandlingstekniker omvandlar vi ett kostsamt avfall till en lönsam produkt.

Vi har stabila ägare som ger oss förutsättningar att kunna utföra ett bra jobb nu och i framtiden. Företagets målsättning är att vara i framkant inom vårt område, att bidra till att minska belastningen på miljön samt öka hushållningen med naturens resurser.

Nu söker vi en VD som vill göra skillnad, är det du?

Om tjänsten

I rollen som VD kommer du att ansvara för både verksamhet, resultat och personal enligt uppsatta målsättningar och styrelsens riktlinjer. Dina arbetsuppgifter är mestadels på en strategisk nivå även operativa delar kan ingå utifrån att vi är ett mindre företag. Du förväntas vara drivande i affärsutveckling genom att identifiera nya marknadsmöjligheter och partnerskap för att expandera företagets närvaro samtidigt som du ansvarar för några av de större kunderna.

I din ledningsgrupp ingår ansvar för funktionsansvariga och det ingår även i tjänsten att ansvara för att ta fram övergripande mål och strategier som gynnar företaget och dess kunder och andra intressenter på ett professionellt sätt.

Vi erbjuder dig en fantastisk möjlighet att få arbeta med ledarskap inom en intressant bransch som både är unik och efterfrågad. Konkurrenskraftiga villkor som lön, bonus och attraktiva försäkringar kan erbjudas. Placeringsort Stockholm eller Umeå.

Om dig

Vi söker en ledare med genuint intresse för lönsamhet och innovation. Du har erfarenhet som entreprenadchef, regionchef eller liknande, gärna från miljöområdet, anläggningsbranschen eller motsvarande där du har arbetat i en resultatstyrd organisation.

Som person är du kommunikativ och har en hög social kompetens och kan föra dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är lösningsfokuserad och duktig på att delegera eftersom du gillar att se andra växa och utvecklas. Vidare drivs du av goda resultat och har vana av att coacha andra.

Det är viktigt att du delar vår bild av hur viktigt det är med en god arbetsmiljö och vi förväntar oss därför att du tar ett aktivt ansvar kring denna fråga.

Din formella utbildning bör vara civilingenjör eller motsvarande akademisk utbildning, gärna inriktning mot teknik, ekonomi eller miljöområdet. Du är en tydlig och målinriktad ledare som är målstyrd, drivande och gillar utmaningar. Du har erfarenhet av budgetarbete och målstyrning.

Hos oss på Envix är det viktigt att vara en lagspelare vilket innebär att du är prestigelös och ser lösningar i stället för hinder samt att du har förmåga att inspirera andra. Du har en positiv framtoning och förmåga att bygga starka relationer.