Våra anläggningar VÅRA TJÄNSTER Nyheter Kontakt Om Envix Nyheter Sök jobb
Vill du vara med på en resa där du är högst delaktig i att hjälpa industrin att bli mer hållbar? Trivs du som bäst i en roll där du får möjlighet att påverka din egen vardag och samtidigt ha många kontaktytor?

Maskiningenjör / Processingenjör / CAD till Envix

Vill du vara med på en resa där du är högst delaktig i att hjälpa industrin att bli mer hållbar? Trivs du som bäst i en roll där du får möjlighet att påverka din egen vardag och samtidigt ha många kontaktytor? Envix har tagit fram världs ny teknik för rening av persistenta organiska ämnen i vatten och söker nu dig som vill jobba med att utveckla denna produkt till en kommersiell produkt!

Sök tjänsten här>>

 

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Envix.

Om företaget

Envix är ett miljöteknikföretag med bas i Umeå och Stockholm, men verkar över hela landet och med en ambition att expandera internationellt. De utgör en kombination mellan forskare, praktiskt erfarna konsulter och entreprenörer. Deras affärsidé och verksamhet bidrar till att minska belastningen på miljön och att öka hushållningen med naturens resurser.

På Envix jobbar experter inom tjänster för miljöteknik, jord, berg och vattenrening med kapacitet att framgångsrikt genomföra stora som små projekt, med både bredd och spets samlad under samma tak. Envix har gedigen erfarenhet av att hjälpa företag att hitta lösningar och åtgärda miljöproblem. Envix kan hjälpa till i alla delar av processen, antingen med olika tjänster eller med helhetslösningar där de analyserar problemet, tar fram en lösning och genomför de åtgärder som krävs.

Från sin erfarenhet av konsultuppdrag med vattenreningsapplikation investerar Envix nu i ett nytt affärsområde där de designar och säljer processlösningar baserat på innovativ teknologi som är ny på marknaden. Deras kunder är framför allt industrier och myndigheter som alla står inför utmaningar med vattenhantering som är förorenat från mediciner, metallpartiklar, olja och många andra substanser. Affärsområdet är i en uppstartsfas med pilottester på olika ställen i Sverige och till det söker de nu en maskiningenjör som vill vara en nyckelperson i deras expansion.

Arbetsuppgifter

I den här rollen arbetar du tillsammans med forskare och affärsutvecklare med att ta fram de bästa lösningarna för kunderna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av beräkningar, konstruktion samt att skapa och förbättra flödesscheman, materialförteckningar och specifikationer. Du har en nära dialog med leverantörer för att undersöka och utvärdera olika komponenter. Vidare har du regelbunden kontakt med modulverkstad under tillverkningsprocessen för att optimera och utveckla produkten. Du deltar även i testprocessen före leverans till kund.

Du är involverad i hela produktlivscykeln från koncept till genomförbarhetsstudier och utveckling av den slutliga produkten samt underhåll av installerade system. Du är en nyckelperson i uppbyggnaden av affärsområdet där du förväntas bidra med din tekniska kunskap. Din vardag kommer vara varierande och du får stor frihet att påverka din vardag och utvecklingen av affärsområdet.

Några av dina arbetsuppgifter är:
• Arbeta med investeringsprojekt
• Ta fram tekniska data och specifikationer
• Presentera konstruktioner för kunder, forskare och produktionsteam
• Stödja tekniker och forskare vid testning av fysiska prototyper under olika förhållanden
• Arbeta kontinuerligt med förbättringar av produkter, granska och uppdatera befintliga teknisk dokumentation

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller annan relevant inriktning
• Några års arbetslivserfarenhet som ingenjör, gärna mot processindustrin eller liknande
• Erfarenhet av produktutveckling
• B-körkort
• Mycket goda kunskaper av konstruktion i CAD, kunskaper i elkonstruktion är starkt meriterande
• Obehindrade kunskaper i engelska i tal och skrift, kunskaper i svenska är starkt meriterande
• Kunskap inom PLC-programmering är meriterande

För att trivas i den här rollen tycker du om roller där du ges friheten att bidra med dina tankar och idéer. Du är en skarp problemlösare som tycker om att vrida och vända på utmaningar för att hitta bästa lösningen. Du motiveras av att sätta i gång och driva projekt framåt och stimuleras av att vara med och förbättra processer och rutiner.

Eftersom du arbetar tätt ihop med ditt team ser vi att du trivs att samarbeta och har lätt för att ta in andras åsikter genom att vara lyhörd. Du är öppen för förändringar och kan anpassa dig fort till nya situationer eftersom du tycker de tär roligt med nya utmaningar. Vidare ser vi att du har god kommunikativ förmåga och trivs i roller där du har många kontaktytor. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet blir bra och säkerställer att allt blir utfört i tid. Du är även uppmärksam på detaljer och upptäcker sådant som andra ofta missar.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!